Studentsdash
Past Questions

GST 103 PAST QUESTIONS AND ANSWERS

By Studentsdash •Sep 2, 2026
Title: GST 103 PAST QUESTIONS AND ANSWERS
URL: https://studentsdash.com/gst-103-past-questions-and-answers-3/
--------------------------------------------------

1: Aside oil, Nigeria has over 50 different minerals deposited in various states of the country
True
False
ANS – True
2: Nigerians have made their marks in the following areas (s)
Football
Medicine
Business
Information technology
All of the above
ANS – All of the above
3: One of the challenges facing Nigeria as a nation state is political leadership which is a product of the nation’s colonial antecedent sparing
True
False
ANS – True
4: The following are defects in the colonial policy of the Nigerian Nation except
Independence
Lopsidedness of the political geography
Unification of people who are diverse in history, culture, and level of economic development
All of the above
None of the above
ANS – Independence
5: The following(s) is/are flash points in the amalgamation of the country
Unity in diversity
Economics of large scale
Large market
Psychological advantage of strategic location of Nigeria
All of the above
ANS – All of the above
6: The amalgation of Nigeria was dated
1964
1914
1960
1963
ANS – 1914
7: Emmy: _ Analysis the Lagos colony and
Southern protectorate and the Northern
Protectorate in 1914
Shehu Shagari
Nnamdi Azikwe
Lord Lugard
Mohammed Buhari
ANS – ~ Lord Lugard
8: In 1914, Lord Lugard created a central legislature called Nigerian council as an advisory and deliberative body.
True
False
ANS – True
9: The constitutional instrument of Nigeria council of 1914 include all except
Order-in (1912)
Letters patent (1913)
Nigerian Protectorate order-in council (1913)
Nigerian protectorate letters patent (1914)
ANS – Nigerian protectorate letters patent (1914)
10: The Federal republic of Nigeria derived her name from the Ngier river
True
False
ANS – True
VIEW MORE
Chat Studentsdash: 07075012541
🏛️ Ebonyi State University

More in Past Questions

Past Questions

EBSU-GST 105 Past Questions and Answers

Are you preparing for your GST 105 exam at Ebonyi State University? We’ve got you covered.This PDF contains 266 objective questions from past exams (2022, 2023 & 2024) complete with all options (A–D) and correct answers clearly marked for every single question.Download the PDF below.Join thousands of students already using StudentsDash to study smarter and pass with confidence.Join our WhatsApp channel:WhatsApp us directly: 07075012541

Free
595 PDF
Past Questions

COS 101 Past Questions PDF Download (EBSU) – Updated for 100 Level Students

Get access to verified COS 101 past questions for Ebonyi State University (EBSU) 100 level students. This PDF contains likely exam questions, repeated topics, and CBT-style practice to help you prepare effectively and pass your exams with confidence. Perfect for last-minute revision and deep understanding of key COS 101 topics like computer basics, hardware, software, binary system, and more.

Free
714 PDF

Discussion

No comments yet. Be the first to start the conversation!