Studentsdash
Past Questions

GST 102 QUESTIONS AND ANSWERS

By Studentsdash •Sep 2, 2026
Title: GST 102 QUESTIONS AND ANSWERS
URL: https://studentsdash.com/gst-102-questions-and-answers/
--------------------------------------------------

1: Attempts to get a concise and universally accepted definition of philosophy leads to
except
Confusion
Frustration
Solidarity
Absurdity
ANS – Solidarity
2: Philosophy covers one of the following scope
Science
Technology
Art
Astrology
ANS – Science
3: The following pair is the scope covered by philosophy
Astrology & technology
Technology & Art
Science & Humanity
Humanity & art
ANS – Science & Humanity
4: Philosophy is derived from the
word
Latin
Greek
Roman
Spanish
ANS- Greek
5: The meanings of the words that used to derived philosophy include
To love and knowledge
Knowledge to love
Knowledge & wisdom
To love and wisdom
Advertisement
ANS – To love and wisdom
6: Who viewed philosophers as a man whose passion is to seek the truth or a man whose heart is fixed on reality
Plato
Socrates
Uduma
John Hospers
ANS – Plato
7: Who described definition of philosophy as numerous confusion and pitfalls to which every reader will fall action of he is not cleared about some of the basic principles and the problems of summations
Socrates
John Hospers
Plato
Uduma
ANS – John Hospers
8: The department of knowledge which deals with ultimate reality or with the most general cause & principle of this was defined in which text?
Oxford dictionary
Philosophy Global handbook
Plato’s ledger
Uduma’s research
ANS – Oxford dictionary
9: The only science which is the science itself and of other science as well was defined by
Plato
Socrates
Uduma
Hospers
ANS – Plato
10: The advection of knowledge is a describe of philosophy in
Phaedo
Euthvdemus
Plato’s ledger
Oxford dictionary
ANS – Euthvdemus
Chat on WhatsApp
Chat Studentsdash: 07075012541
🏛️ Ebonyi State University

More in Past Questions

Past Questions

EBSU-GST 105 Past Questions and Answers

Are you preparing for your GST 105 exam at Ebonyi State University? We’ve got you covered.This PDF contains 266 objective questions from past exams (2022, 2023 & 2024) complete with all options (A–D) and correct answers clearly marked for every single question.Download the PDF below.Join thousands of students already using StudentsDash to study smarter and pass with confidence.Join our WhatsApp channel:WhatsApp us directly: 07075012541

Free
595 PDF
Past Questions

COS 101 Past Questions PDF Download (EBSU) – Updated for 100 Level Students

Get access to verified COS 101 past questions for Ebonyi State University (EBSU) 100 level students. This PDF contains likely exam questions, repeated topics, and CBT-style practice to help you prepare effectively and pass your exams with confidence. Perfect for last-minute revision and deep understanding of key COS 101 topics like computer basics, hardware, software, binary system, and more.

Free
714 PDF

Discussion

No comments yet. Be the first to start the conversation!