Studentsdash
Past Questions

GST 101 Past Questions And Answers

By Studentsdash •Sep 2, 2026
Title: GST 101 Past Questions And Answers
URL: https://studentsdash.com/gst-101-past-questions-and-answers-2/
--------------------------------------------------

Hey, as you may know the
Ebonyi State University(Ebsu)
year one exam is
CBT BASED
which means it will be written with computer, and today we will be drop only 11 Past Questions here to practice more use our
STUDENTSDASH
Practice code to Practice more on
STUDENTSDASH APP
.
GST 101 QUESTIONS AND ANSWERS
1: Language and communication differs from each other?
True
False
ANS – True
2: Language is used in two forms: spoken and written
True
False
ANS – True
3: The following are characteristics of language
Productivity
Duality
Arbitrariness
Discreteness
All of the above
Advertisement
ANS All of the above
4: A characteristics that shows plant human language is patterned in levels or strata is called
Creativity
Duality
Arbitrariness
Discreteness
Flexibility
ANS – Duality
5: ——— Is a fundamental properly of language
Functions
Characteristics
Types
Demerits
ANS – Functions
6: The following are following of language
Phallic function
Sonic function
Ludic function
Communicative function
All of the above
ANS – All of the above
7: The function of language in promoting social interaction and relationships is:
Phallic
Sonic
Ludic
Communicative
ANS – Phallic
8: Human communication is mainly done through language
True
False
ANS – True
9: The use of language to identity things we see, we do and what we conceive in the world is
Phallic function
Sonic function
Identifying function
Ludic function
ANS – Identifying function
10: The use of language for amusement purpose as it is done in some came plays is
Phallic function
Sonic function
Ludic function
None of the above
ANS – Ludic function
11: The use of language for recording facts and speech for future reference and use is
Phallic function
Sonic function
Ludic function
Preservative functions
ANS – Preservative functions
VIEW MORE
Chat Studentsdash: 07075012541
🏛️ Ebonyi State University

More in Past Questions

Past Questions

EBSU-GST 105 Past Questions and Answers

Are you preparing for your GST 105 exam at Ebonyi State University? We’ve got you covered.This PDF contains 266 objective questions from past exams (2022, 2023 & 2024) complete with all options (A–D) and correct answers clearly marked for every single question.Download the PDF below.Join thousands of students already using StudentsDash to study smarter and pass with confidence.Join our WhatsApp channel:WhatsApp us directly: 07075012541

Free
595 PDF
Past Questions

COS 101 Past Questions PDF Download (EBSU) – Updated for 100 Level Students

Get access to verified COS 101 past questions for Ebonyi State University (EBSU) 100 level students. This PDF contains likely exam questions, repeated topics, and CBT-style practice to help you prepare effectively and pass your exams with confidence. Perfect for last-minute revision and deep understanding of key COS 101 topics like computer basics, hardware, software, binary system, and more.

Free
714 PDF

Discussion

No comments yet. Be the first to start the conversation!